Корпорація Рошен реконструювала київську поліклініку
В поліклініці ОХМАТДИТ (м. Київ) завершилися роботи в межах благодійного проекту корпорації «Рошен». Відтак, комплексний системний підхід включив у себе реконструкцію систем опалення, вентиляції, електропостачання та освітлення, а також встановлення 2-х нових ліфтів. Все це дозволить персоналу поліклініки знизити щорічне споживання електроенергії в 4 рази, а відвідувачам – комфортно перебувати в оновленій будівлі. Вартість проекту склала понад 22 млн. грн.


«Ми підійшли комплексно та ґрунтовно до вирішення проблеми, що склалася в поліклініці ОХМАТДИТ з опаленням, вентиляцією та електропостачанням. Спочатку була вивчена проблематика, виконані проектні роботи. Дуже складною була реалізація реконструкції даних систем, так як, щоб не блокувати роботу поліклініки, все виконувалося, в основному, в нічний час і вихідні дні. Також важливим моментом була заміна 2-х ліфтів. На той момент один з них вже не працював взагалі, і все навантаження лягло на інший, заледве працюючий ліфт. У зв'язку з цим збиралися черги, а в грудні минулого року від перенавантаження ліфт зупинявся 14 разів! Зараз обидва ліфта введені в експлуатацію. На сьогодні завершено також всі роботи по системам комунікації. Без усього цього поліклініка просто не могла б повноцінно функціонувати», – розповідає Ірина Пономаренко, директор з розвитку соціальних проектів кондитерської корпорації ROSHEN.

А для переоснащення індивідуального теплового пункту в дитячій поліклініці проведена повна заміна старого обладнання на нове – сучасне і енергоефективне з максимальною автоматизацією процесів управління. За рахунок цього досягнуто рівномірний розподіл тепла по приміщеннях, підтримання необхідної температури та споживання виключно необхідної кількості теплової енергії. В ході ж реконструкції системи електропостачання тут провели капітальну модернізацію головного розподільного щита. У результаті в поліклініці тепер є джерело безперебійного живлення та пристрій автоматичного введення резервного живлення, що дуже важливо для забезпечення безпроблемної роботи рентген-апаратів, апаратів УЗД тощо.

Ігор Галущак






Друкувати