Павловський: Петра Олексійовича влаштує будь-хто, крім Юлії Тимошенко
Вже так склалося в політичній традиції новітньої української історії, що результати президентських перегонів починають аналізувати ще задовго до оголошення виборів. Різноманітні соціологічні служби вже сьогодні роблять опитування щодо фаворитів президентської кампанії 2019 року. Більшість опитувань засвідчують, що фаворитом президентської гонки є Юлія Тимошенко.


Відомий український політик та громадський діяч Андрій Павловський на своїй сторінці у Facebook зазначає, що «адміністрація президента готується до президентських виборів і шукає, кого разом з Порошенком вивести у другий тур виборів. Петра Олексійовича влаштує будь-хто, крім Юлії Тимошенко!

За соціологією, у другому турі Порошенко програє Юлії Володимирівні. І президент, чудово це розуміючи, робить ставку то на Олега Ляшка, то на Юрія Бойка, то на Рабиновича... Тепер настала черга Святослава Вакарчука. Чи захоче сам Святослав стати політичною іграшкою в чужих руках – покаже час. Проте його, з деякою інформацією, просуває не Банкова, а лідери політичної сили, яка зараз є членом так званої коаліції.

Але ми всі маємо розуміти, що маніпуляції та брехня мають певні обмеження в своїй ефективності. І коли настане час, Петро Порошенко переконається, що його реальна підтримка в народі – така ж, як була у Віктора Ющенка наприкінці його президентської каденції.

До президентських виборів ще два роки і не виключено, що через певний час з’являться нові фаворити, які матимуть підтримку серед населення через те, що вони не були пов’язані з владним олімпом часів Кучми, Ющенка, Януковича та Порошенка. Феномен Макрона – яскравий тому приклад. Україна пережила декілька брудних президентських кампаній і не виключено, що найближча кампанія теж не корелюватиме з хрестоматійними зразками демократичних президентських перегонів.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали