Аграріям компенсують 20% вартості придбаної сільгосптехніки
Урядом визначено чотири уповноважених банки, через які він буде реалізовувати програму часткової компенсації вартості придбання сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва.


Серед них: ПАТ АБ «ПриватБанк», ПАТ «Ощадбанк», ПАТ АБ «Укргазбанк» і ПАТ «Укрексімбанк». Загалом у переліку нараховується 40 українських заводів-виробників та їх дилерів, а також майже 800 різновидів агротехніки та обладнання. Відтак передбачена 20-відсоткова компенсація за придбану агротехніку.

Як повідомила кореспондентові «Економіста» керівниця прес-офісу ПриватБанку по Львівській області Докія Кузьменко: «На сьогоднішній день у ПриватБанку вже діє означена програма. Вона поширюється на техніку, придбану після 16.03.2017 р. А подачі заявок на компенсацію ми очікуємо від потребуючих аграріїв до 30.11.2017 р. Проте маємо наголосити, аби отримати часткове відшкодування – придбання техніки або ж обладнання необхідно здійснити у виробника, що є акредитованим учасником програми, й оплатити таку покупку через один з уповноважених банків».

Схема ж отримання компенсацій, принаймні в ПриватБанкові, виглядатиме наступним чином:

1. Ви оплачуєте техніку через один з державних банків власними коштами або в кредит.

2. Подаєте в банк заявку й документи, що підтверджують придбання техніки та обладнання.

3. Банк надає Мінагрополітики інформацію про суму коштів, що підлягають частковій компенсації.

4. Банк отримує від Мінагрополітики кошти, призначені для компенсації.

5. Банк зараховує компенсацію на Ваш рахунок.

Щоправда банк застерігає: не компенсується вартість техніки, придбаної в лізинг. До речі у ПриватБанка, зокрема, по Львівській області вже є низка клієнтів, зацікавлених у даній програмі. На сьогоднішній день банк вже співпрацює з ними, поки що в консультативному напрямку.

Ігор Галущак
Львів






Друкувати
Найбільш популярні матеріали