Мінфін обмежить для українців закупівлі за кордоном
За четверту посилку в місяць з Aliexpress вже доведеться платити.


Міністерство фінансів України запропонувало обмежити кількість безмитних покупок в іноземних інтернет-магазинах трьома на місяць, пише znaj.ua.

За четверту посилку в місяць з Aliexpress вже доведеться платити податок в 20%. Для того, щоб відстежувати покупки, при ДФС створять спеціальну інформаційну систему, яка і буде відслідковувати покупки.

Ідентифікувати одержувачів можна буде з боку митниці або поштової служби по паспорту або ідентифікаційним кодом.

Зміни торкнуться і ліміту на ввезення продукції з-за кордону. Можна раз на місяць ввозити товари ручною поклажею чи багажем без оподаткування на суму до € 300, за умови, що за кордоном ви перебували понад п'ять діб.

Якщо ж такі операції робити щодня, то ввозити товарів можна не більше ніж на € 50.

"Законодавчо дії митниці будуть однакові, що до, що після такого законопроекту. Зміниться лише швидкість роботи - тепер кожну посилку доведеться перевіряти: скільки разів до цього завозив одержувач і не перейшов він дозволений ліміт. Це призведе до того, що одержувачі будуть тижнями чекати митного оформлення", - сказав президент Укр-Китай комунікейшн В'ячеслав Лисенко.

У свою чергу в Мінфіні запевнили, що черг і затримок не буде, оскільки всі перевірки проводитимуть уже на території країни.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали