Існує високий ризик невиконання програм секторальної бюджетної підтримки Європейського Союзу в УкраїніРахункова палата розглянула Звіт про результати аналізу фінансування та виконання програм секторальної бюджетної підтримки Європейського Союзу в Україні.

За результатами розгляду було прийняте відповідне рішення, яке констатує, що з початку впровадження програм секторальної бюджетної підтримки ЄС в Україні згідно з угодами про фінансування цих програм було передбачено надходження 439 млн євро безоплатної та безповоротної допомоги. На кінець 2017 року фактично надійшло 296,6 млн євро (67,56% від запланованих).

По програмах СБП ЄС, які завершились з часу їх впровадження (2008 рік) по даний час, було передбачено 344 млн євро, фактично надійшло 263,03 млн євро або 76,46 відсотків.

По програмах, виконання яких триває (програма щодо продовження енергетики та програма щодо регіональної політики), передбачено надходження у розмірі 95 млн євро, фактично надійшло на час проведення контрольного заходу – 33,5 млн євро, що складає лише 35,26 відсотків.

Зазначене свідчить про недостатність зусиль бенефіціарів у реформуванні відповідних секторів економіки, закладення до положень цих програм нереалістичних зобов’язань та про недостатній рівень діалогу між бенефіціарами програм та Стороною ЄС.

Крім того, враховуючи те, що терміни практичної реалізації та фінансування 2-х програм, виконання яких триває, завершуються відповідно у 2021 та 2020 роках, ризик їх неповного виконання, є високим.

Управління інформаційної політики






Друкувати
Найбільш популярні матеріали