Експерт пояснив, чому іноземні інвестори продають Україну
Реальне економічне зростання в Україні відсутнє. Платоспроможний попит переважної більшості населення падає. Натомість представники правлячої коаліції продовжують говорити про ріст національної економіки.


На думку відомого економіста Еріка Наймана, західний погляд на Україну дуже сумний. Ціни розміщених в минулому році єврооблігацій України з погашенням в 2032 році впали нижче номіналу на 10%, а прибутковість злетіла до 9% річних (у доларах США).

Іноземні інвестори продають Україну. Продали вони вже майже третину куплених на початку року ОВДП. Показово, що не стали вони чекати літнього періоду для виходу. І тим більше показовою є короткострокова спекулятивна поведінка інвесторів-нерезидентів.

За період 2014-2018 рр. уряди Яценюка та Гройсмана не спромоглися запустити махових реальних реформ та сформувати антикризовий пакет заходів, що призвело до згортання діяльності суб’єктів малого та середнього бізнесу і поглибило кризу споживання, що у середньостроковій перспективі призведе до виникнення нової фази стагнації національної економіки.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали